24smolian.com/Регион

Министърът на иновациите и растежа Александър Пулев информира с писмо всички  областни управители за процедурите за кандидатстване по линия на Министерството, които са по Плана за възстановяване и устойчивост и структурните фондове на ЕС.  

В писмото Пулев информира, че на сайта на ведомството вече са публикувани първите 953 компании, които ще бъдат финансирани по първата мярка от НПВУ – „Технологична модернизация“ с бюджет 260 млн. лв. Тя е за обновяване на технологичния парк на микро-, малки и средни предприятия. До края на януари – началото на февруари МИР ще публикува  спечелилите финансиране компании и по втората мярка от НПВУ – „ИКТ решения и киберсигурност“, по която помощта е безвъзмездна и без финансово съучастие от страна на фирмите.

„Само по линия на Министерството в следващите шест месеца отваряме за кандидатстване седем, а до края на годината още три процедури (общо десет) по три направления – НПВУ, новата Програма „Конкурентоспособност и иновации в предприятията“ 2021-2027 (ПКИП) и новата за България Програма „Научни изследвания, иновации и дигитализация за интелигентна трансформация“ 2021 - 2027 (ПНИИДИТ). Това е финансова инжекция от над 1,2 млрд. лв. за първите шест месеца и близо 2 млрд. лв. до края на 2023 г. за предприятията“, пише още в писмото Пулев. 

От думите му става ясно, че през февруари предстои отварянето на една от най-чаканите от бизнеса процедури - „ВЕИ и батерии за локално съхранение на енергия“ (за фирмите) с бюджет 200 млн. лева“, посочи Пулев. 

След множество въпроси от местна власт, областни управители, бизнес, общински и държавни дружества, ръководства на училища и ВУЗ, както и на спортни и културни организации, МИР инициира събирането и обобщаването на информация и от другите министерства (МРРБ, МЕ и МОН), с активното съдействие на екипа на вицепремиера Пеканов, за процедурите по НПВУ при тях – за бюджетите, сроковете и условията за кандидатстване към този момент, къде и кога да се кандидатства.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I