24smolian.com/Регион

В курортите Банско и Боровец „заваляха“ анулации и отлагане на резервации заради липсата на сняг, показа справка на TravelNews. Подобно е положението и в цяла Европа, където също няма добри условия за каране на ски. Топлото време на континента не позволява пускането и на оръдията за изкуствен сняг, които създават покривка при температури под нулата.

Засега положението удържат в Пампорово, който е и един от малкото курорти в Европа с отворен ски център. В него работят 7 писти и 5 лифта. „Курортът е пълен и няма отменени резервации, като сме пълни и за този и следващия уикенд“, обяви Таня Маринова, маркетинг директор на „Пампорово“ АД. Според нея има пренасочени чартъри на чуждите туроператори от Банско и Боровец към Пампорово. Най-вече става въпрос за британските и ирландски туристи.

По прогноза се очаква застудяване в средата на януари, когато може да падне сняг и в допълнение да се пуснат оръдията за изкуствена покривка. Маринова очаква силен интерес към Пампорово и след 20 януари, когато започва турската ваканция и хотелите са резервирани. След това е и българската междусрочна ваканция за учениците – в края на месеца и началото на февруари.

На снимката: Банско, снимка бгнес

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I