Жельо МИХОВ/24smolian.com/Общество

Раздумка в хоремага на група корави нашенци, на по три ракии.

-Някой знае ли к`о е туй главен държавен здравен инспектор?-пита един.

-Т`ва трябва да е данъчен някакъв!-пули се в чашата и увисва устни втори.

-Не, бе, здравен-поправя трети.

-Ми к`ат е здравен, да не би да ме е инспектирал нещо здравно, я?!-изрича четвъртият.

-Държавен, бе, тикви, държавен!-изпъчва гърди първият.

-Че тук са най-болните, бре, тоз к`во има да инспектира! Ай наздраве!-провиква се собственикът иззад бара…

 

***

 

Понеже никой не еб.ва мнението на текущото население в държавата, водещо се за народ, та всичко се вихри с пълна сила из нет пространството.

„Най-ненавиждащите в България Путин са разни радки, кунчевци и мутафи. Защото след 24 февруари м.г. им се отне ефирното време и коронавируса“.

Смешки от социалните мрежи. И още от тях:

 

„Войната в Украйна се оказа най-добрата мярка срещу ковида-направо си изчезна“.

 

Това е то-гласът на народа. Колкото и да има правото единствено да мълчи, той си звучи. Който има очи да гледа, който има уши-да слуша.

„Какво инспектира този Главен държавен здравен инспектор?“.

Уместен въпрос, пак от нета. Става дума за Ангел Кунчев. Все по-рядко се появява, но дори и така пак си е като рекламно лице на ваксините.

Последната му изява бе-няма изненада. Отново за новия подвариант на Омикрон.

 

Същински доцент по Омикрония.

 

И в типичен стил Кунчев рече: „XBB.1.5 е щамът, който очакваме да прави белите този сезон. Факт е, че той се разпространява много лесно. В Англия например той удвои представителството си за десетина дни. Същото се повтаря и в други страни в Европа“.

Другото е по-интересно. „По-лесно се предава, но нямаме данни да предизвиква по-голяма смъртност. С други думи той е с по-ниска вирулентност и патогенност. Ако това остане така, значи, че здравната система наистина ще е натоварена, защото повече хора ще го срещат, ще се разболяват и ще имат нужда от медицинска помощ, но едва ли ще достигнем плашещите стойности на смъртността“.

Превод от недоценти от хоремага в село Х: „Що ни занимавате тогава с тия глупости?!“.

В същото време в страната ни се вихри грип, кой модел, не от особено значение. Минава тежко заради изнежения имунитет след две години пълни простотии и забрани.

Висока температура тип „Няма сваляне с дни“, загуба на вкус и обоняние, чувство като „парцал“. Да ви са познати симптомите? Същите, ама без истерията. Заговори се дори за грипни ваканции. Тъй де, скъпо е отоплението в училищата, нека родителите си ги топлят и гледат по домовете, те и без това са свикнали за всичко да плащат.

 


Грипът се върна, но няма това внимание като ковида.

 

И още нещо за новия щам коронавирус от инспектора на здравето Кунчев, най-същественото: „Той най-успешно заобикаля имунитета, както след преболедуване, така и след ваксиниране. Една от характеристиките на този вариант е именно тази, но това не значи, че няма предпазен ефект от имунизацията. Да, при срещата с него можем да се разболеем, но вижте процента на хората в интензивни отделения, да не говорим за смъртните – колко от тях са неимунизирани. Над 90% са. Така че, ако ваксината не пази от заразяване и заболяване, тя пази от тежко протичане и смърт“.

Дум! Квинтесенцията! Нищо не помага срещу щама новий, но трябва ваксинация. Ей тъй, защото Урсула ги плати в пъти повече от нужното с парите на ЕС данъкоплатците. А сега тече разследване за ролята на мъжа й в цялата евросхема за ваксините на една американска компания, в чийто персонал влиза и урсуловият съпруг.

При нас пък грип. А сума антибиотици изчезнаха от аптеките. Може и за добро да е. Няма влязъл в кабинет на джипи, без да е излязъл после с рецепта за антибиотик.

 

Гълтат се като аспирин на закуска.

 

Което хич не е добре.

Та след като няма хапове, поне ваксините са бол. Урсула фон дер… ги осигури.

Активното мероприятие продължава. Ама вече звучи като „Тъй и тъй все някога ще умреш, поне бодни две дози“.

Пак от нета: „Аман от цялата тази шайка! Вместо да инспектират де изчезнаха лекарствата, пак за експериментални препарати напират!“

На снимките:

-Дезинфекция пред аптеки, сега лекарства изчезнаха

-Дупчене му е майката! До този момент поставените дози в страната са над 4 600 000, при население от 6,5 млн. души. Но не се мирясва. Не е ли малко странно, особено при около 4000 активни?!

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I