24smolian.com/Образование

Училищната мрежа в област Смолян обхваща 24 училища, от които - 14 са средни; 2 профилирани гимназии; 6 професионални гимназии; 1 спортно училище и 2 училища по изкуствата към Министерство на културата.

Общо 751 ученици ще завършат седми клас през т.г.

Това стана ясно по време на заседание на Областната комисия по заетост, при което бе съгласувано предложението за държавен план-прием за учебната 2023/2024 година.

План-приемът в настоящата е изпълнен на 93%, тъй като от 41 паралелки са реализирани 38.

Общият брой на планираните паралелки за следващата учебна година за област Смолян е 42, от които  20 профилирани и 22 професионални. Очакваният недостиг от 25 ученика е оптимален и се предвижда да бъде обхванат при разпределението на общия брой паралелки по общини.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I