24smolian.com/Образование

Студенти от Филиал – Смолян към ВСУ „Черноризец Храбър“, от магистърски програми „Данъчен и митнически контрол“ и „Европейска администрация – управление на публични проекти“, се включиха в организирано изнесено обучение в рамките на програмата на Международен панаир Пловдив.

С цел идентифициране на предприемаческите нагласи и намерения, притежавани от студентите, необходими за успешното управление на собствен бизнес, както и създаване на мрежа от устойчиви механизми за интегриране на знанията в практиката и успешното им прилагане в реална работна среда, бяха предоставени възможности за лекции и дискусии с утвърдени експерти от практиката.


Събитието беше открито от доц. д-р Анелия Пържанова - директор на Филиал – Смолян към ВСУ „Черноризец Храбър“ и доц. д-р Иван Соколов – преподавател във  Филиал – Смолян и главен директор на Международен панаир Пловдив.


Специален гост беше Венелин Найденов – директор на ТД на НАП – Пловдив, който постави акценти върху процесите и тенденциите в работата на данъчната администрация, представи добри практики в областта на данъчното облагане.

В презентацията си Найденов приветства студентите за ентусиазма и сподели, че завършилите магистърската програма могат да кандидатстват в териториалните структури на НАП, като полученото образование е основа за успешна реализация в областта на данъчния и митническия контрол.

Даниела Даракчиева – началник на отдел ДОП при Дирекция „Обжалване и данъчно-осигурителна практика“ – Пловдив, представи пред студентите спецификите на облагането с данък върху добавената стойност на продажбите на стоки между български фирми и чуждестранни контрагенти, различните перспективи и възможности и прилагането на мерки, с цел повишаване нивото на изпълнение на данъчните задължения и предотвратяване на неизпълнението от страна на данъкоплатците.


Към съпътстващата програма на обучението се включи и гл. ас. д-р Васил Павлов с представяне на механизми за успешна институционална комуникация, които водят до развитие на бизнеса, повишаване на печалбите, лоялност от страна на клиентите, възвръщаемост на инвестициите и мотивирани служители.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I