24smolian.com/Общество

Родопчанин, тръгнал на екскурзия, се потроши в автобус на смолянска фирма и сега ще му бъде заплатено солидно обезщетение.

Инцидентът станал малко преди Доспат.

След една от почивките за отмора, потърпевшият се качил последен в превозното средство. Водачът на автобуса обаче тръгнал без да изчака всички да се настанят по седалките. Малко след това спрял рязко, а туристът залитнал и паднал. Резултатът бил счупена ръка. Това наложило транспортното средство да спре по спешност в Доспат, където пострадалият получил медицинска помощ. Преди пристигане на автобуса в Смолян, мъжът се обадил на брат си, който да го откара с автомобил в областната болница. Там било установено счупване на лява раменна кост и увреждане на нерв на лявата ръка. Три дни по-късно потърпевшият претърпял първа операция. Впоследствие са наложили още три оперативни интервенции в клиника в столицата.

Девет месеца мъжът не бил на работа заради фрактурата.

Потърпевшият заведе дело срещу застрахователна компания, сключила договор „Гражданска отговорност“ с фирмата, собственик на автобуса.

Съдът в Смолян постанови на мъжа да бъдат изплатени 48 000 лева обезщетение за неимуществени вреди,  4 380 лева за разходи за медицински услуги, потребителски такси за преглед, медицински и санитарни консумативи, 3 161 лева за пропуснати ползи за временна нетрудоспособност. Отделно компанията ще плати над 10 000 лева съдебни разноски.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I