24smolian.com/Избори

„Европа има нужда от активни граждани! Само с гласуването нашата роля в политическия живот не се изчерпва. Гласът ни е важен, но за да се чуе той е важно да контролираме избраниците в НС и да участваме в решаването на обществени проблеми“.

Това заявиха представителите на гражданските организации в община Смолян по време на срещата с кандидат-депутатската листа на Kоалиция „БCΠ за България“ от област Смолян. С това изявление бе предизвикан водача на листата проф. д-р Георги Михайлов. Той започна своето обръщение с благодарност за отзивчивостта и участието в тази важна среща, след което през анализ на свършеното от БСП-безплатните детски ясли и градини, безплатни учебници, повишените пенсии и детски надбавки и още много социални придобивки. В потвърждение на слогана „Да! Можем!“ професорът цитира какво още може да се постигне във всички сфери, но призова за активност при гласуването на 2 април.

Представителите на НПО се обединиха около предложение за създаване на Закон за финансиране на НПО с национален фонд за мостово финансиране, което ще облекчи реализацията на проекти. На коментар се подложи и Истанбулската конвенция и отказът за ратифициране от България.

В продължилите дискусии участниците споделиха своето одобрение от избора на авторитетен водач на листата, от добрите идеи за предстоящи действия за целенасочена регионална политика за по-добър живот в Родопите, от децентрализация на бюджета. 

Представителите на Съюз на слепите, Съюз на глухите и Съюз на инвалидите повдигнаха въпроса за проблемите в ТЕЛК и попитаха защо в другите европийски държави слуховите апарати са безплатни, а у нас се доплащат. В отговора си проф. д-р Георги Михайлов изрази несъгласие с предложението в социалната комисия към НС за осакатяване на закона за ТЕЛК, като бъдат отстранени медицински представители в състава на комисиите за оценка степента на инвалидност, а там да са само социални специалисти. Тогава с намесата на НПО това решение беше спряно. От името на национално представените организации на и за хората с увреждания беше връчено обръщение с конкретни предложения за формиране на национални стратегически приоритети, единение и дела, а не червени линии и деструктивност.

Заключението беше единодушно, че избирателната активност трябва да бъде повишена с общи усилия, че изход трябва да бъде намерен за постигане на поставените цели.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I