24smolian.com/Общество/Регион

„Не зная в какво вярвам“ или „Не искам да се знае“-десетки хиляди родопчани коментират по този начин тема „Религия“.

Общо 11 562 души не могат да определят вероизповеданието си в Родопите.

Поне така тези жители на планината са отговорили в анкетата по време на преброяването, установи проверка на „Родопи voice“ след окончателната обработка на данните.

127 922 е броят на мюсюлманите в областите Кърджали и Смолян, докато този на християните е 42 951. Огромен брой, 31 994 души, пък са заявили, че не желаят да отговарят на подобен въпрос.

Юдеизъм изповядват 46 души в двете области.

Атеистите общо в двата региона са 8421, като в Смолянско са 6519 души. Отказ да посочат вероизповедание в област Смолян са заявили 18 552-ма души, докато в Кърджалийско това са сторили 13 442-ма.

И в двата региона има най-много мюсюлмани-88 705 в Кърджали и 39 217 в Смолян. Самоопределилите се като християни са съответно 19 872 и 23 079.

В графата „друга религия“ фигурират общо 67 жители на двете области.


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I