24smolian.com/Общество/Регион

876 души в Родопите не могат да определят етническата си принадлежност, 5642-ма пък не желаят да я посочват.

Това сочи окончателната обработка на резултатите от последното преброяване на населението, установи проверка на 24rodopi.com.

37 383 жители на област Кърджали са заявили, че са етнически българи, докато това са сторили 86 818 в Смолянско. Като турци се определят 83 280 души в Кърджалийско, а като роми 1354. От турския етнос в Смолянско са 3049 души, а от ромския 483.

„Не мога да определя“ отговарят 640 в област Кърджали и 236 в Смолян. „Не желая да отговоря“ пък в анкетата са отбелязали съответно 4269 и 1373 в двата региона.

Новите родопчани или да си роден на 15 000 километра, а да живееш в планината на Орфей-четете в новия брой на печатното издание „Родопи voice“!

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I