24smolian.com/Темата+

Смолян може и да не участва в разпределението на последните 8 мандата и БСП да има народен представител от Родопите, коментира математик пред 24smolian.com след 22 часа тази вечер. 

След като ЦИК обяви окончателните резултати от изборите на 2 април, след 18 часа днес започна голямото разиграване на последните 8 мандата. При 99 на сто обработени протоколи БСП губеше мандата в Смолян, но при обработени 100 на сто протоколи, той може да остане на "червените". Възможно е и БСП да вземе мандат в Габрово и да изгуби в Смолян, за сметка на ДПС

Съгласно избирателния кодекс и методиката за разпределение, следва мандатите по Многомандатен избирателен район (МИР) да се преразпределят, така че броят на депутатите от всяка партия на национално ниво да остане непроменен и да е равен на сбора им от всеки МИР.

Разликата която се получава, се преразпределя по формулата на „Хеър-Ниймайер“.

А именно:

Да се отнемат:

5 мандата от ГЕРБ;

2 мандата от Възраждане;

1 мандат от ПП-ДБ.

и да се дадат на:

2 мандата на ИТН;

6 мандата на ДПС.

Преди да се преразпределят 8-те мандата, в Смолян по един мандат печелят БСП, ДПС, ГЕРБ и ПП-ДБ.

Темата+: 2 мандата за ДПС в Смолян, по 1 за ГЕРБ и ПП-ДБ - четете тук

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I