24smolian.com/Общество/Регион

„Ало, грък, дрогата те чака, знаеш къде…“.

Това е новата схема за пазаруване на наркотици, използвана от двете страни на граничния пункт „Маказа“. Зад нея пък стои жена, съобщава в новия си брой „Родопи voice“, като екипът се позовава на отлично осведомени източници. Разработката срещу дамата, която е от друг регион на страната, е в ход, но едва ли тя е „върхът на пирамидата“. Целта на разследващите е да се достигне до най-високото ниво.

Както вече писахме, с наркодепа е осеян пътят на българска територия към едно от най-натоварените ГКПП през летните месеци. В тайниците се поставят заявените количества от гръцки граждани, които минават пункта, за да заредят със синтетични вещества. Клиент и купувач нямат досег един с друг. Заплащането също става в „тайника“.

Подобни „пощенски кутии“ обаче няма в пътния участък, преминаващ през област Кърджали. Зареждането става във вътрешността на страната, от тамошни дилъри.

Припомняме, че 10 досъдебни производства са били образувани от районната прокуратура в Кърджали в рамките на м.г. за притежание на наркотици след акции на „Гранична полиция“. Те са най-вече срещу гръцки граждани, опитали да преминат през ГКПП „Маказа“.

Жители на южната ни съседка идват на „наркошопинг“, като те се снабдяват най-вече със синтетична дрога.

Най-пресните производства са срещу двама чужди граждани.

В автомобила на 31-годишен бе открит метамфетамин. Самият той управлявал под въздействие на кокаин и метадон. 35-годишен грък пък бе задържан на „Маказа“, след като тестът установил наличие на кокаин, метадон, бензодиазепини, канабис и амфетамин в организма му.

Преди това отново грък бе заловен в опит да пресече границата с около 15 грама амфетамин.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I