24smolian.com/Туризъм

Ръководството на авиокомпания „Райънер“ изпрати писмо до ръководството на Фонда за развитие на летище „Пловдив“ в лицето на кметовете на общините Пловдив, Родопи и Чепеларе - Костадин Димитров, Павел Михайлов и Боран Хаджиев, които са в Управителния съвет на Фонда. В него от компанията оповестяват възможностите и условията, при които може да тръгне нова редовна авиолиния догодина.

Те припомнят, че от 16 декември тръгва нова авиолиния от Манчестър до Пловдив.

„Този положителен растеж илюстрира нашия ангажимент към летището и местните общини, докато други нискотарифни превозвачи активно намаляват капацитета на летище Пловдив. В зависимост от силното търговско представяне на съществуващия капацитет в Пловдив и наличието на дългосрочна финансова подкрепа от Фонда, ние сме готови да обмислим пускането на допълнителен нов маршрут до Пловдив още от ноември 2024 година и да продължим да развиваме устойчива зимна свързаност с региона“, се казва в писмото, подписано от изпълнителния директор на „Райънер“ Браян Мишел.

От авиокомпанията предлагат да бъде сключено ново 4-годишно маркетингово споразумение или допълнително писмо към сега съществуващо маркетингово споразумение, за активно популяризиране и повишаване на информираността за нов маршрут до Пловдив. За целта е необходимо финансиране, като „Райънер“ изисква промоционално финансиране от 50 000 евро годишно, за да поддържа нов маршрут до Пловдив с един полет на седмица.

Ако „Ryanair“ увеличи капацитета по маршрута или го разшири до лятото, Фондът ще оцени пропорционално и ще увеличи промоционалното финансиране с еквивалентна стойност.

Маршрутите на новите авиолинии зависят от силното търговско представяне на съществуващия капацитет на летището и потвърждението на финансирането по-горе, като Райънеър ще обмисли пускането на нова сезонна линия за Обединеното кралство до Пловдив от зимата на 2024/2025 с един полет на седмица, посочват от летище „Пловдив“.

Посланието на авиокомпанията е повече от ясно - без стимулите, които предлага Фондът за развитие на летище „Пловдив“, трудно ще се случва увеличаването на дестинациите до/от Пловдив, а оттук и растежът на туристическия поток до града и региона, добавят от летището.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I