24smolian.com/Регион

17 специализирани полицейски операции са проведени в хода на традиционната акция „Зима“, от 15 ноември до 14 декември, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Смолян.

Акцията включваше три тематични направления, ориентирани към различни категории участници в движението – „С безопасно пътно превозно средство през зимата“, „Пешеходци, пътници и водачи за толерантност на пътя“ и „Безопасно шофиране през зимата“.

Контролните органи са проверили 2907 пътни превозни средства, установени са 18 случая на управление на МПС с различни технически неизправности, като 8 МПС са временно спрени от движение, поради наличие на технически неизправности, създаващи риск за безопасността на движението.На нарушителите са наложени санкции. Съставени са 73 акта за установяване на административно нарушение по Закона за движение по пътищата, наложени са 161 глоби с фиш по същия закон и 9 глоби с фиш на пътници. Взето е административно отношение  спрямо един водач на каруца. Освен водачи на МПС в хода на акцията са санкционирани и 14 пешеходци за неспазване на правилата за движение, като им е наложена глоба с фиш.

По време на превантивната кампания служителите на „Пътна полиция“ са изготвили 3 предписания до органите на АПИ и 24 до местните администрации, за подобряване на уличното осветление и отстраняване на недостатъци по пътните настилки, сигнализацията с пътни знаци и пътна маркировка.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I