24smolian.com/Регион

Областният управител на Смолян Захари Сираков настоява за предприемане на трайни законови мерки за обезопасяване на инфраструктурните обекти в региона.

Това стана след като беше сформирана междуведомствена комисия с участието на представители на редица държавни институции. Тя извърши оглед на участъци от пътищата Смолян-Средногорци и Средногорци-Мадан, вследствие на което се изготви доклад за необходимостта от премахване на дървета, застрашаващи живота и здравето на хората и инфраструктурни обекти.

На проведена работна среща бяха обсъдени проблемните участъци и възможните превантивни мерки на база резултатите от направения оглед. Независимо от това, че просеките се почистват съгласно сервитута, основната причина за прекъсване на електрозахранването си остават падналите дървета от извънсервитутната зона, чиято височина е достатъчно голяма, за да засегне електропреносните съоръжения.

Областният управител Захари Сираков отново настоя да се предприемат превантивни мерки за гарантиране безопасността и живота на населението и обезопасяване на инфраструктурните обекти. Той каза, че не е редно при всяко влошаване на времето и снеговалеж да се прекъсва електрозахранването до цели населени места, поради паднали дървета. „Проблемът с непочистена и прорасла растителност в близост до съоръжения е повсеместен във всички 28 области в България, но в планински регион като нашия е още по-значителен“, посочи Сираков и призова участниците в работната среща, съгласно институционалните си правомощия, да поемат ангажименти и в рамките на законодателството съвместно да се предприемат необходимите мерки, за да се реши трайно проблемът със сервитутните зони.       

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I