Михаела Илиева/24smolian.com/Общество

В Златоград няма да има пазар и парк, за сметка на това ще бъдат ремонтирани улици.

Това бе решено на последното заседание на Общинския съвет. В продължение на близо 2 часа съветниците дискутираха един от най-важните въпроси за общината, а именно - дали да се изгради нов кооперативен пазар и парк на обща стойност от 2,4 милиона лева държавни средства. Главната причина това заседание да се състои бяха Величко Сидеров и групата му съветници, които бяха внесли докладна записка с искане да се наложи забрана за изграждането на тези обекти. Според тях те не са от първостепенно значение за обществеността в родопския град, а вместо това тези средства могат да бъдат вложени в ремонта на инфраструктурата, както и за превръщането на Златоград в Спа столица на страната.

Предложението бе гласувано и с мнозинството от "Заедно за община Златоград" бе наложена забранана за строежа на обектите. Предстои кметът Мирослав Янчев да направи промяна в списъка с приоритетните обекти, за които държавата отпуска средства.

Освен това на събранието бе взето решение да се изгради общинско търговско дружество „Златоград Строй“, което да отговаря за всички ремонтни дейности на местата с общинска собственост.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I