24smolian.com/Общество/Регион

Добрите думи за постигнатото отлично взаимодействие между институциите е важната оценка за работата на Областната дирекция“.

Това заяви пред състава в Смолян заместник-главният секретар на МВР гл.комисар Димитър Кангалджиев по време на годишния отчет на дирекцията. Той коментира, че това сътрудничество трябва да се концентрира върху превенцията - основен елемент за противодействие на престъпността.

Заместник-главният секретар на МВР поздрави служителите за постигнатите резултати и изведе необходимостта от активизиране на работата по ефективно противодействие на икономическата престъпност с акцент - киберпрестъпност.  Главен комисар Кангалджиев обърна специално внимание на заложеното изискване за планирано и стриктно обучение на униформените и увери, че ръководството на МВР полага максимални усилия за подобряване на работната среда и техническата обезпеченост на служителите.        

Дирекцията отново се нарежда в челните места в страната с традиционно ниски нива на престъпност и висок процент разкриваемост на извършителите на криминални престъпления. Като цяло регистрираните криминални и икономически престъпления през изминалата година бележат спад с около 9% спрямо предходната 2022 г., отчете  директорът на ОДМВР-Смолян – старши комисар Цветан Цанков. Той посочи, че специално внимание е насочено към ефективното противодействие на случаите на домашно насилие и на територията на областта за първи път в страната е проведена специализирана полицейска операция по тази линия. Старши комисар Цветан Цанков  изрази увереност, че постигнатите резултати и добри практики по всички направления, ще бъдат надградени през настоящата година.

Гости на годишния анализ бяха областният управител, кметът на Смолян, кметове на всички общини в областта, председателят на Общинския съвет, апелативен прокурор в Пловдив, окръжен прокурор, представители на административния, окръжен и районен съд и на структурите за местно самоуправление.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I