ТАРИФА

за отразяване на предизборната кампания за избор на кметове на населени места и общински съветници 2019

Тарифа на вестник „Родопи Смолян “
Цени за публикации във вестниците (на кв.см)
 – На първа страница (цветна)– 5.00 лв./кв.см;
 – На вътрешни страници (черно-бели) – 2.50 лв./кв.см;
 – На последна страница (цветна) – 4.00 лв./кв.см;
Рекламни банери, разположени вдясно:
– 300 х 250 пиксела – 1 200 лв. за времето на цялата кампания.
Рекламни банери, разположени в долната част на сайта:
– 300 х 250 пиксела – 300 лв. за времето на цялата кампания.
Рекламен банер, разположен вдясно на сайт за 24 часа:
– 300 х 250 пиксела: 80 лв.
Публикуване на платени съобщения (изпратен текст и снимки от рекламодателя):
Единично съобщение: – 180 лв. (до 9 000 знака);
Разработка от нашите екипи и публикуване на интервю: – 300 лв.
Репортаж от събитие по поръчка на рекламодател със снимков материал – 250 лв.
Цялостно отразяване на кампанията с неограничен брой материали, банер и едно интервюта – 3 000 лв.
За контакти:
„Милекс-08“ ООД
еmail: rodopi_smolyan@abv.bg
Телефони: 0897 99 36 11 и 0889 50 80 10
РЕГЛАМЕНТ
ЗА ПРЕДИЗБОРНА И ИНФОРМАЦИОННА КАМПАНИЯ ЗА ИЗБОРИ ЗА ОБЩИНСКИ
СЪВЕТНИЦИ И ЗА КМЕТОВЕ ОТ РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Начало на предизборната кампания: 27.09.2019 г.
Край на кампанията: 26.10.2019 г.
Агитационната кампания трябва да приключи на 25.10.2019 г. – последен ден на публикуване.
Забранено е:
– Публикуване на анонимни материали;
– Публикуване на предизборни материали на чужди езици;
– Публикуване на критични материали срещу политически опонент;
– Публикуване на политическа агитация във всички форми на 26.10. и 27.10.2019 г. (събота и неделя)
– Публикуване на социологически проучвания (вкл. екзит полове) на 25, 26, 27 октомври 2019 г. (петък, събота и неделя. Забраната важи до края на изборния ден).
Задължителни придружаващи текстове:
Всеки агитационен материал трябва да съдържа текст: „Купуването и продаването на гласове е престъпление”.
Текстът трябва да заема 10 на сто от лицевата площ на агитационния материал и да е разположен в обособено поле.
На всеки агитационен материал трябва да е посочено лицето, което го издава (партия/коалиция от партии/инициативен комитет).
От деня на обнародване в „Държавен вестник“ на указа на президента за насрочване на съответния вид избор до изборния ден включително всяко огласяване на резултати от допитвания до общественото мнение или на социологически проучвания по повод на изборите, извършено чрез медийна услуга или по друг начин, при огласяването трябва да съдържа информация за възложителя на допитването или проучването, агенцията, извършила допитването или проучването, и източниците на финансирането му.
Информацията трябва да заема 5% от площта на агитационния материал. Правилото важи и когато партия/коалиция/инициативен комитет се позовава на социологическо проучване.
Право на отговор:
Всеки кандидат за пост или на лице – представител на партия, който е нападнат лично в публикация, има право на отговор. Отговорът се публикува на същото място, със същия размер, вид и формат шрифт и без коментар. Публикуването на отговор е безплатно за отговарящия, но се заплаща от кандидата, заявил първия агитационен материал, съгласно подписаната от него декларация.
Заявки:
Забранено е подаване/получаване на поръчки за публикуване на политическа реклама
– от ЮРИДИЧЕСКИ ЛИЦА (фирми и еднолични търговци);
– чужденци.
Изискуеми документи:
– Регистрация на съответната партия/коалиция/инициативен комитет от Централната избирателна комисия.
Декларации /Приложена към настоящото е Декларация (образец). Тя се подписва за всички „платени съобщения”. Декларацията следва да се прилага (подписва), когато заявката се подава от партия/коалиция и инициативен комитет. Декларацията се подписва от лицето – представител на партията/коалицията/инициативния комитет, което е записано в регистрацията или от негов упълномощен представител (с нотариално заверено пълномощно).
Заявки/дарения от физически лица Физическо лице, подаващо заявка за публикуване на реклама над една минимална работна заплата (560 лева) трябва да подпише декларация за
произход на парите (образец). Понеже е възможно физическо лице да подаде заявка и да поиска да публикува реклама в полза на партия/кандидат, която/който в никакъв случай не би искала да бъде подкрепяна от точно това физическо лице, ще трябва да изискваме от съответната партия потвърждение, че приема дарението. Когато общият размер на средствата, предоставени от кандидат или член на инициативен комитет, надхвърли една минимална работна заплата, той представя декларация по образец за произхода на средствата. Финансирането на приходите и разходите, свързани с предизборната кампания, се извършва по банков път.ДЕКЛАРАЦИЯ
Долуподписаният
........................................................................................................................................................................
(трите имена)
ЕГН: ............................, живущ:.....................................................................................................................

........................................................................................................................................................................
упълномощен представител на
........................................................................................................................................................................
 (име на политическа партия/коалиция/инициативен комитет)
регистриран/-а за участие в Местни Избори 2019 г.
Декларирам,
че в качеството ми на възложител по смисъла на чл. 49 ЗЗД възлагам на Милекс-08” ООД публикуването на приложените реклами (платени съобщения) в обслужвани от нея вестник и информационен сайт от името и за сметка на представляваната от мен политическа сила (кандидат), инициативен комитет или коалиция.
Текстът на рекламите (платените съобщения) е съставен самостоятелно от политическата сила.
Известна ми е отговорността по чл. 146 и сл. от НК, по чл. 45 от ЗЗД и по реда на Изборния
кодекс.
Известно ми е, че рекламите (платените съобщения) не могат да съдържат текстове, които съдържат политически внушения в полза или във вреда на едно или друга партия, коалиция или инициативен комитет или кандидат.
В случай, че във връзка с публикуването на рекламата (платеното съобщение) бъдат предявени претенции по административно-, гражданско- или наказателно-процесуален ред, срещу „Милекс-08“ ООД или обслужвани от медии и техни сътрудници, включително и претенции за накърнени авторски и сродни права, декларирам, че ще поема удовлетворението на такива
претенции за своя сметка, с оглед освобождаването от отговорност на дружествата и техните длъжностни лица, на които съм възложил работата, респ. Ще обезщетя „Милекс-08 ООД за претърпените имуществени и/или неимуществени вреди в случай на ангажиране отговорността на издателя по повод заявената публикация.
В случай, че срещу публикацията постъпи право на отговор, се задължавам да заплатя стойността на тази публикация в полза на „Милекс-08“ ООД, по действащите тарифи.
Не възразявам, при отпечатването на платено съобщение, то да бъде обозначено по възприетия от съответното елекронно издание начин, като при публикуването се спазят изискванията на Изборния кодекс.

Декларатор:
Подпис ......................................
Трите имена (.................................................................)

Приложения:
1. Удостоверение от ЦИК на политическа партия/коалиция/инициативен комитет за участие в изборите;
2. Документ, удостоверяващ представителната власт на декларатора.

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I