„Не очаквам изненади при нареждането на кандидат-депутатските листи на ДПС в Смолянско след избора на Лютви Местан за председател". Това каза за "Родопи Смолян" депутатът от ДПС Ариф Агуш. По неговите думи изборът на Местан за председател и оттеглянето на Доган от поста са естествени процеси. „Местан направи много за ДПС през последните години, като човек е изключително ерудиран и можещ", посочи депутатът. Агуш каза още, че за Ахмед Доган винаги ще има място в ДПС, защото той е създал и изградил партията, като според устава, той остава почетен председател. „Нашата цел е да продължава ДПС да се разширява. По време на избори винаги изникват нови партии, но те са еднодневки, които не ни притесняват. Партията няма да се разцепи, след като Доган се оттегли", категоричен бе Агуш. Той коментира и опита за покушение срещу Доган. Според Агуш за 23 години демокрация това не е трябвало да се случва, защото от подобен акт най-вече страда имиджът на България. „С това събитие стана ясно, че демокрацията в България все още не е победила", заяви депутатът от ДПС. Ариф Агуш каза още, че на такъв важен форум не можа да се допуска такова нещо, защото на конференция са присъствали и посланици, гости от чужбина. „Доган успя сам да реагира и да отстрани оръжието, а това трябваше да го направят службите", посочи Агуш и допълни, че в момента Доган  се чувства добре, като няма някакви наранявания. „Има много въпросителни около опита за покушение срещу нашия лидер, които тепърва ще анализираме", допълни Агуш.
Припомняме, че 800-те делегати на националната конференция на ДПС послушаха Доган и избраха Лютви Местан за нов председател на партията. Ахмед Доган пък бе избран за пожизнен почетен председател. Негова ще е тежката дума при реденето на кандидат-депутатската листа в Смолянско скоро.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I