С традиционно тържество бе отбелязан Деня на родилната помощ в смолянската болница. Във фоайето на Родилно отделение бе възпроизведен народният обичай за Бабинден „Миене на ръце". Специален поздрав към лекарите, акушерките и целия медицински персонал отправиха самодейци от читалище „Балкански просветител" в квартал „Райково". На специалното тържество присъства и кметът на община Смолян Николай Мелемов, който поздрави служителите на отделението с празника."Щастлив съм, че като кмет на община Смолян мога да ви поздравя с този хубав празник. Вие сте първите, които участвате с чудото на даване на живот", посочи Мелемов. Той разказа, че когато е станал дядо преди година и осем месеца, се е убедил, че раждането е чудо."Прекланям се пред вас и вашата работа , като ви пожелавам всеки ден да ви е празник", каза още градоначалникът. Мелемов пожела на служителите в отделението да работят в една приятна, европейска и хубава обстановка, като за труда си да получават достойно заплащане.
От своя страна директорът на здравното заведение д-р Марин Даракчиев също поздрави служителите в АГ и неонатологично отделение с празника. Даракчиев пожела през тази година да се раждат все повече бебета, като ражданията да бъдат безпроблемни.

По традиция ръководството на болницата винаги подарява нещо за празника, но този път подаръкът бе от Министерството на здравеопазването, което е отпуснало 80 хил.лв. за ремонт на Родилно отделение, като догодина лекарите ще работят в по-приятна обстановка. Поздравителен адрес бе изпратен и от депутата от ГЕРБ д-р Даниела Дариткова по повод Бабинден в смолянската болница. От началото на годината в здравното заведение са се родили 25 деца, като повечето от тях са момичета.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Rodih v tazi bolnica I nikoga nqma da zabravq ujasnoto otnoshenie na sestrite kam men I kam ostanalite rodilki. Imah chuvstvoto che sam v nqkakva parodiq. Darjaha se tolkova studeno,nevazpitano I nadmenno che dori ne iskam da si spomnqm kak uspeshno pomrachiha radostta mi ot tova che stanah maika. Ujasno!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I