Обезщетението за раните на момчето са 900 лева

Баща бе осъден да плати 2400 лева обезщетение на собственик на куче, след като го посякъл с брадва защото… животното нападнало сина му. В същото време стопанинът на кавказката овчарка пък трябва да се бръкне с 900 лева заради причинените разкъсно-контузни рани и стрес, причинени на детето при нападението. Това решиха районните магистрати в Девин, които поне на първа инстанция сложи точка в спора между двамата мъже.
Случката се разиграла преди близо година в града на минералната вода. 70-килограмовата овчарка била отвързана в двора на девинчанина М.К. Когато покрай него минал 16-годишното момче със свой приятел, огромното куче ги нападнало със заплашително ръмжене. Стреснатите ученици потърсили спасение върху платформата на паркиран наблизо автомобил на „Пътна помощ". Овчарката обаче се изправила и поставила предните си лапи върху камиона. Това още повече уплашило момчетата, които се хвърлили върху близката дървена ограда. При натиска обаче тя се счупила и 16-годишният В.М. паднал върху камъни от вътрешната страна на двора. „Имаше много кръв, рани по носа и лицето, по бедрото на единия крак имаше доста ожулвания и кръв. Кучето вече не се виждаше от този двор, чуваше се само ръмженето му. Аз му помогнах да се изправи", разказва пред съда другото момче-П.Р. Тогава идва собственика на животното и го връзва в двора. Момчетата са откарани в Спешна помощ, а минути по-късно пристига афектираният баща на 16-годишното момче и посича с брадва животното.
Така той си издейства обезщетение в размер на 2400 лева. 1900 от тях са пазарната цена на кавказката овчарка, а 500 лева трябва да успокоят мъките стопанина от загубата на животното. По думите на собственика, по време на инцидента кучето било завързано в двора, а момчетата го дразнели, скачайки върху платформата на автомобила...
Близо около месец продължили болките от раните на момчето, разказал пред съда 16-годишният. През този период чувствал и затруднения при хранене и говорене от раните. Момчето изпитвал и притеснение и загуба на самочувствие поради неестетичния си вид при поява сред приятелите му и на обществени места в резултат на получените телесни повреди и начина на причиняването им, тъй като случаят станал обществено достояние, дори за него писали в местните вестници.
Обезщетението, което поиска ученика и родителите му бе в размер на 3000 лева. Той обаче ще получи 900, решиха районните магистрати в Девин.
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I