Три слаби труса на територията на България в района на Смолян регистрира Европейският сеизмологичен център.
Първото земетресение е станало в 16:11 часа на 30 юли. Магнитудът му е бил 2,6 по Рихтер. Епицентърът на труса е на 32 километра западно от Смолян и на 4 километра югоизточно от Борино, на 10 километра дълбочина.
Вторият трус е бил с магнитуд 2,5 по Рихтер и е станало в 16:59 часа. Огнището е на 30 километра западно от Смолян и на 11 километра южно от Борино, на 2 километра дълбочина.
Третият трус е бил по-слаб, с магнитуд 2,1 по Рихтер. Той е регистриран в 19:54 часа с епицентър на 31 километра западно от Смолян и на 11 километра южно от Борино, отново на 10 километра дълбочина. Няма данни земетресенията да са били усетени от населението. 24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I