30 легла с дюшеци за бедстващите хора след наводненията в Бяла слатина ще изпрати Община Смолян. Това обяви кметът на родопския град Николай Мелемов. Общината посрещна 33 деца заедно с четирима ръководители по идея на собствениците на хотел „Кипарис Алфа", които поеха нощувките, храната на децата и допълнителни атракции. Общината пък осигури безплатно посещение на Регионалния исторически музей, Художествената галерия, Планетариума, пещерата „Ухловица" и „Момчиловата крепост". Децата се возиха на лифтовете в Пампорово, качиха се до кулата „Снежанка".  Посетиха местността „Амзово" край Смолян. Повечето от тях за първи път гледаха и 3D кино в града.
„Много сме доволни от собствениците на хотела и Общината, които се погрижиха всеки ден да има разнообразни прояви и положителни емоции за децата. Всички са добронамерени и с големи сърца. Невероятен беше и спектакълът на „Момчилова крепост". Повечето от децата за първи път са на хотел и гледаха и за първи път 3D кино. Някои, които са на квартира след потопа, не искат да се прибират", споделиха впечатленията си две от ръководителките на групата Мариета Кирилова и Галина Кутовска. След унищожителните наводнения, учителките са притеснени дали нормално ще започне новата учебна година. „С много добри впечатления съм от престоя ми тук. Този град е уникален и има много забележителности", сподели 11-годишната Камелия. Момичето живее на квартира със семейството си след като потопът опустошил дома им и не знае дали пак ще имат собствено жилище.
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I