Първа национална граничарска среща-събор ще се проведе в Смолян. Тя е посветена на 61 години от създаването на Четвърти Граничен отряд „Полковник Дичо Петров". В организацията и подготовката на събитието участват СОСЗР, областната  администрация, община Смолян, ОД „Гранична полиция", Областна дирекция на МВР, 101 Алпийски батальон и др. Събитието ще бъде открито на 30 август на площад "България" на Новия център, като са предвидени демонстрации от служители на вътрешното министерство. Граничарите ще поднесат венци и цветя пред паметната плоча на затрупаните граничари и служители на „Редки метали" през 1971 г.
„По време на демокрацията граничарите бяха забравени от всички управляващи, а те са отдали живота си за България. Няма бивши граничари", коментира капитанът от запаса Никола Чуралски. Идеята да се организира тази национална проява е дошла миналата година, когато е била поставена паметната плоча по пътя за село Мугла, където са загинали граничари, посочи председателят на СОСЗР полк. о.з. Борис Раков. Той обяви, че се очакват да присъстват около 1000 души, свързани с „Гранични войски". Ще бъде отдадена почит и на тези, които не са вече между живите.
24smolian.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I