Свирепата мечка от Забърдо е на път да провали изборите в родопското село. Местните са твърдо решени да не гласуват на парламентарния вот, ако гладният звяр не бъде отстрелян. Мечката, която тормози стопаните от седмици, отново е предприела нападение в района. Нейна мишена за пореден път е станал оборът на най-потърпевшия животновъд Славчо Кавърджиев. В нощта срещу вторник тя нападнала стопанството му, разбивайки вратата. Благодарение на бързата намеса на пастирите, които започнали да хвърлят срещу животното пиратки, отново не се стигнало да разкъсан добитък.
Припомняме, че в нощта срещу неделя, мечката успя да убие 20 овце на стопанина. Дни по-рано пък тя разкъса и седем негови прасета. Това обаче не са единствените нападения на звяра в региона.
Местният кмет е заминал за София, където ще постави проблема в министерството на околната среда и водите. Хората в селото пък настояват за незабавен отстрел. В противен случай те са готови да блокират пътища, както и да бойкотират предстоящите избори.
24smolian.com




Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Гледам ги природо мечкарите с какви джипове се разкарват из гр Смолян.Не сред природата а само по центъра.За това се борят нашите природозащитници да опапкат едни пари.А че народа цяла година гледа една овца за да вкуси месце тях не ги засяга.Защо ги нямаше преди тези проблеми с мечките?Ами защото си имаха резерват.Сега ги пуснаха по частните имоти и като мародери довършват всичко от сиромаха.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I