Смолян е една от областите в страната, които не са готови за зимния сезон. Това обяви министърът на регионалното разявитие Лиляна Павлова. По думите й същото е положението и в София област, Перник, Плевен и Стара Загора.
„Въвеждаме нови правила, от които фирмите са леко притеснени, а именно шест часа преди започването на снеговалежа, на 200 критични точки на територията на цялата републиканска пътна мрежа да са разположени готови, запалени снегорини", обясни още регионалният министър.
За поредна година планинските региона са най-ощетени на прага на зимата и най-вероятно отново парите за почистване на пътната мрежа няма да стигнат.
„Поддържаме общинска и улична мрежа около 95 км. Субсидията е около 45 000 лв. Значи сами може да си представите, че тези средства са крайно недостатъчни и винаги дофинасираме", обясни зам.-кметът на Община Доспат Бисер Чаушев. "Всяка година ние задлъжняваме с около 50 до 100 000 лв. спрямо фирмите, които извършват почистването", коментира зам.-кметът на Община Девин Владимир Даскалов.
Дълговете към фирмите пък влияели на контрола на местните администрации към изпълнителите, който бил занижен. „Ще си позволя вероятно да отправя конкретно препоръка към бюджета за 2015 година - да бъдат завишени тези средства, защото в много от случаите на общините тези средства са недостатъчни", заяви на свой ред и областният управител на Смолян Димитър Кръстанов.
24smolian.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I