Кметът Николай Мелемов посети побратимения на Смолян град Ксанти по покана на колегата си Хараламбос Димархопулос. Двамата са разговаряли за бъдещи проекти, по които могат да си сътрудничат двете общини. Конкретно е дискутирана отворената вече европейска програма по трансгранично сътрудничество „България–Гърция" 2014-2020 г., както и засилване на връзките между двата града. Димархопулос е изразил пред Мелемов положителното си становище от развитието и доброто управление на Смолян на база впечатления от направени посещения в последните 2-3 години.
Мелемов присъства и на карнавала в Ксанти, чиято кулминация бе на Сирни Заговезни. Пищните маскарадни игри са наблюдавали и представители на побратимени градове на Ксанти от Германия и Турция. Смолян получи покана да се представи със свой състав на следващия карнавал догодина.
В нашата делегация бяха още зам.-кметът Марин Захариев и секретарят Момчил Николов. Смолянският градоначалник проведе среща и с областния управител на Източна Македония и Тракия в Гърция-Георгиос Павлидис.   
На снимката: Мелемов с колегата си Димархопулос
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Какво сътрудничество,кви 5 лева бе,нагляри,къде е връзката между градовете??? Липсва! Минавате през Златоград. Ама нали трябва да си направи кмета екскурзия,да изхарчи народна пара!

    ОтговорИзтриване
  2. Хората изнемогват нашия на маскаради ходи..

    ОтговорИзтриване
  3. Много рано сте се замислили за хората бе комунисти. 8 години никакви ви нямаше.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I