Пехливанов се жалва: Проверката е предизборна атака

Кметът на Рудозем Румен Пехливанов е нарекъл проверката за самоуправство тенденциозна и с цел предизборен политически натиск. Градоначалникът се е жалвал лично в Инспектората към прокуратурата в София, научи „Родопи Смолян" от отлично осведомени източници.
Припомняме, че срещу него е започнало разследване от органите на държавното обвинение. Досъдебното производство е заради скандалното депо за битови отпадъци, за което първо 24smolian първи писа.
Както вече съобщихме, административните магистрати в Смолян отмениха заповед на Пехливанов, с която се забранява достъпа до общинското сметище. С нея де факто бе възпрепятствано изпълнението на 10-годишния договор на фирмата „Боро пласт", която трябваше да стопанисва депото. След подаден сигнал до прокуратурата, по казуса започна проверка за самоуправство.
Към момента сметището за битови отпадъци се обгрижва от прясно учредената „Екосистеми" КООП, чиито посочени финансови параметри за услугата обаче са доста по-високи от тези, по които е работила предишната фирма.
Както вече писахме, ръководството на „Боро пласт" сезира Районната прокуратура в Мадан заради неизпълнението на решението на Административния съд.
Според кмета обаче, договорът е прекратен много преди това, за което е дадено и предизвестие. По думите на Пехливанов, в случая няма никакво значение дали заповедта му е отменена или не от Административния съд.
Запознати пък твърдят, че в Кооперация „Екосистеми КООП", представлявана от Фехми Д., има активисти на ДПС, както и конфликт на интереси. Братът на управителя и бащата на един от член-кооператорите Селиха Б. са служители в общинската администрация, посочиха общински съветници в местния парламент. В града пък упорито се коментира, че прехвърляне отговорността за стопанисване на депото на новоучреденото дружество е изпълнение на предизборен политически ангажимент от страна на кмета към свои поддръжници, с което всъщност ще се търси подкрепа за нов мандат на Пехливанов в местната администрация.
От „Боро пласт" бяха  категорични, че ще си търсят неустойките по договора. Според кмета Пехливанов обаче, Общината не дължи нищо на фирмата.
24smolian.com


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I