Областният управител на Смолян Недялко Славов прие на работна среща генералния консул на Турция Алпер Акташ.
Темите, които обсъдиха, бяха свързани с визите на турските граждани и броят на туристите, които идват в България. Турският консул обясни, че за турските граждани, които посещават България, се изискват визи и по тази причина по негови лични наблюдения страната ни губи туристи. Той даде пример със съседката ни Гърция, която също е член на Европейския съюз и е част от Шенген, в която турските граждани могат да посещават без визи за срок от 48 часа. Според него много повече турски граждани ще идват през уикендите на Пампорово, ако страната ни въведе безвизово пребиваване на турските граждани у нас за срок от 72 часа.
Алпер Акташ благодари на областния управител  за неговото писмо до Външно министерство с което иска съдействие за облекчаване на визовия режим за Турция. Недялко Славов  пък изказа благодарност от името на хотелиерите в Пампорово, които сочат, че турските туристи са желани и че се наблюдава значително завишаване на техния брой в Пампорово.
Славов запозна госта с плана на Областна администрация да работи за отварянето на границата с Гърция през Рудозем в близките две години, което ще облекчи възможността на турските граждани да посещават Пампорово, имайки предвид че те могат да използват по-краткия маршрут през Александрополи, Комотини и Ксанти.
24smolian.com


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I