ГЕРБ дари 5 000 лв. на джамията в смолянското село Търън за ремонт на покрива. Парите са отделени от държавната субсидия на партията с решение на Изпълнителната комисия /ИК/. Предложението за отпускане на сумата до ИК бе направено от областния координатор на партията Николай Мелемов. Към него за съдействие се е обърнало джамийското настоятелство на село Търън. Средствата са били необходими за ремонт на покрива на молитвения дом, който е в окаяно състояние. При посещението си в джамията Мелемов заяви, че е удоволствие да се помогне за такава кауза, защото религията прави от хората човеци. „Реставрацията на религиозни храмове е важна. Това са сгради, които крепят духа на хората в тези трудни времена. Помагали сме и за джамии, и за църкви с държавната субсидия на партията, която насочваме преди всичко в полза на обществото", подчерта Мелемов. Той отбеляза, че не за първи път ГЕРБ дарява средства за ремонт или за поддръжка на храм в областта и увери, че тази тенденция ще се запази и занапред. С пари от субсидията на ГЕРБ през есента бяха ремонтирани с 10 000 лв. църквите „Успение Богородично" и „Св. Никола" в Широка лъка, с по 5000 лв. "Св. Атанасий Велики" в Чепеларе и храм „Свети Георги" в Златоград.
Джамията в с.Търън е построена през 1949 г. върху основите на съществуващ стар молитвен дом. През годините е претърпяла различни ремонти, като в настоящия момент има належаща нужда от основно възстановяване на покрива.
Благодарности за направеното дарение отправиха кметът на селото Явор Говедаров, председателят на джамийското настоятелство Зюлфи Маджиров и имамът на селото Сали Мехмед.
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. хахаха,а тази субсидия от кой е? С чужда пита помен.

    ОтговорИзтриване
  2. Всяка парламентарно представена партия получава държавни субсидии за да съществува. Но не всяка отделя от тях за да помогне ........... факт!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I