След три акта за "Тя, книжката, не прави шофьора!"
Пет минути зад волана ще костват три месеца затвор при строг режим на неграмотен шофьор от кирковското село Бенковски. След като три пъти той е бил хващан от ченгета да управлява без да има книжка, районните магистрати в Златоград бяха безкомпромисни и пратиха към пандиза един от най-големите мераклии за шофьор в Родопите. Предвид предишните му прегрешения и осъдителна присъда, прокуратурата поиска В.Б. да прекара 8 месеца зад решетките. Съдът обаче счете, че така родопчанинът няма да може да полага грижи за четирите си малолетни деца.
Последният път зад волана мъжът от Бенковски бил спипан в Неделино. Той бил забелязан от полицай да стои на шофьорското място в лек автомобил „Фолксваген Голф" пред магазин в родопския град. Когато брат му се качил в колата, мъжът потеглил. Понеже служителят на реда не бил на работа, а шофьорът без книжка бил стар познайник на органите на реда, веднага се обадил на дежурните си колеги. Точно след пет минути „Голф"-ът бил спрян от патрул.
Дни след проверката осъжданият неграмотен и безработен В.Б. отново се озовал в съдебната зала. Два пъти той бил наказван за същото провинение от полицаи в Кърджали и Кирково и то в рамките само на три дни. Актовете обаче не постигнали необходимия възпитателен ефект и магистратите пратиха родопчанина за няколко месеца в затвора.
„Можеше да кара, обичаше да го прави. Тя, книжката, не прави шофьора. А той като не може да пише и чете какво да прави?", коментираха познати на В.Б.
Десетки са образуването досъдебни производства в Областната дирекция на МВР в Кърджали срещу водачи за управление на превозни средства без книжка.
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I