Дама седна на горещия кметски стол и управлява Община Смолян в рамките на ден.
За четвърта поредна година местната администрация беше домакин на инициативата „Мениджър за един ден". Ученици от СОУ „Св.Св.Кирил и Методий", ПМГ „Васил Левски" и ГПЧЕ „Иван Вазов" управляваха общинската администрация.
„Общината никога не е било толкова красива", каза кметът Николай Мелемов, който посрещна младите хора. „Не се притеснявайте да питате, даже и да командвате.  Обществената работа е наистина сложна, но ви пожелавам в бъдеще като се реализирате да работите това, което ви е интересно. Освен знания трябва да има и търпение към колегите и гражданите, за да чувстват те общината като своя ", каза градоначалникът на младите хора. Той посочи, че за общинското ръководство приоритети са спорта и културата. „Ремонтираме Спортната зала, изграждаме нова спортна площадка, имаме и 3D кино. Това го правим за младите хора, защото вие сте нашето бъдеще", каза още Мелемов и пожела ползотворен ден на тийнейджърите.
След това дама седна на горещия кметски стол. Това беше единадесетокласничката Ралица Кехайова от ПМГ, която пое огърлицата на властта от Мелемов. Градоначалникът я въведе в кметските дела–приема на граждани, проблеми с безработицата, строителството и разбира се текущите ангажименти.
Елизабет Колаклиева от ПМГ се зае с ангажиментите на зам.-кмета Марин Захариев. Цветомира Вакева от същата гимназия седна на стола на секретаря Момчил Николов. Останалите младежи поеха функциите на директори на дирекции. Преди да заемат длъжностите си тийнейджърите споделиха, че са развълнувани от възможността да се потопят в атмосферата на възрастните, преживявайки един реален работен ден и да усетят какво е да си на ръководна длъжност.
„Не е лесно да си кмет. Оценихме вашата работа, много задължения и ангажименти имате, трябва и бързо да се взимат решения. Иначе беше вълнуващо да седна на кметския стол и да се запозная отблизо с проблемите", коментира Ралица Кехайова. 
След приключване на инициативата младежите предложиха да участват в засаждането на дръвчета след като бедствието съсипа гората. Това вече е  уговорено с РДГ –Смолян. Акцията ще се проведе на 2 април т.г.
24smolian.com 

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I