Ученик, запален по онлайн игри, е профукал 4 424 лева за плащания в интернет, но с… банковата дебитна карта на чичо си. 19-годишният И.Х. отнесе пробация от осем месеца и обществено порицание,  което да бъде извършено по радиоуредбата на чепеларското село Забърдо. Решението бе на Районните магистрати в Чепеларе.
Младежът извършил престъплението още на 17 години. На И.Х. попаднала дебитна карта с всички налични данни и ученикът не се двоумил. Той се регистрирал в сайт за онлайн игри, предимно със залагане. Тийнейджърът направил общо 33 транзакции в периода 21 декември 2013-2 януари 2014 година, профуквайки евросубсидията на чичо си. Ученикът започнал със скромни залагания между 3 и 9 лева, но постепенно „покер" и „свара" засилили ентусиазма му и момчето започнало плащания от чуждата сметка от по 100 и 200 лева. Часове преди Нова година И.Х. дал воля на страстите си и извършил седем транзакции от по 200 лв. за времето от 10 до 20 часа на 31 декември. На 2-ри януари момчето отново седнало зад компютъра и профукало 800 лева в рамките на по-малко от две минути, стана ясно по време на съдебното заседание от данните за извършените транзакции.
Понастоящем тийнейджърът работи като продавач-консултант в Пловдив. Магистратите отсъдиха И.Х. да възстанови с лихвите всички похарчени пари на собственика на дебитната карта-А.Ч. от чепеларското село Забърдо.
Той ще трябва да заплати и 566,10 лева разноски по сметката на Областната дирекция на МВР в Смолян за извършените експертизи.
24smolian.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I