Четвърти опит за приемане на бюджета на Община Смолян ще има в края на седмицата. Заседанието на Общинския съвет е насрочено за 4 февруари, четвъртък в сесийната зала на администрацията. То е свикано по искане на 1/3 от общинските съветници.
Припомняме, че на 15 януари, преди да започне дискусията за бюджет 2016  и безлихвения  кредит от ПУДООС за доизграждане на сепарираща и компостираща инсталация, кворумът се разпадна заради напускането на съветниците от КРОС, БСП  и ДПС. Продължение на заседанието се насрочи за 18-ти януари. Тогава съветниците  от същите три групи отново не дойдоха на заседанието. Кворум и тогава не се събра. На 25 януари бе третото поред свикване на ОбС, в което се планираше  обсъждане на проекта за бюджет. След гласуване от страна на присъстващите 26 съветници, подготвената финансова рамка на общината получи 15 гласа „За". След напускане от страна на съветник на ГЕРБ обаче, от БСП поискаха прегласуване на бюджета. Едва с одобрението на 14 съветници, бюджетът не получи необходимия брой гласове. Девет бяха против, а трима съветници гласуваха с „Въздържал се".
Преди да бъде гласуван бюджетът, съветниците повече от час дебатираха по него. Имаше предложение да бъде отложена тази точка за друго заседание, което обаче не се прие. Най-странното бе, че съветниците гласуваха да се увеличат парите за пенсионерските клубове с 10 хиляди лв., за издръжката на планетариума-също с 10 хил.лв, увеличение на парите за спортните клубове, включване на пътя за село Дунево в капиталовите разходи и др. След това обаче гласуваха… против.
24smolian.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. А С ДОГОВОРА С ТИТАН КАКВО СЕ СЛУЧВА И С НОВИТЕ ДАНЪЦИ?

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I