Редица мерки за опазване на обществения ред, противодействие на престъпността и тероризма, безопасността на движението са предприети от ОД на МВР-Смолян във връзка с провеждането на състезанията от Европейската купа по ски на Пампорово, съобщиха от Областната дирекция няа вътрешното ведомство.
Стартовете ще се проведат на 9 и 10 февруари.
За трети път в рамките на пет години в курорта ще се проведе състезание от такъв ранг. Успешно проведените стартове от Европейската купа по ски през 2012 г. и 2013 г., утвърди името на родопския курорт, като добър домакин за провеждането на национални и международни състезания. В спортното мероприятие се предвижда да вземат участие състезатели и треньори от цяла Европа.
Спортната проява ще бъде съпътствана от множество мероприятия, което предполага и концентриране на значителен брой зрители на едно място. Поради усложнената международна обстановка и зачестилите терористични прояви в Европа и света се предприемат основните и задължителни мерки за опазване на обществения ред и превенция по отношение терористични действия. Създадена е организация за засилено полицейско присъствие за охраната на спортните съоръжения, маршрутите за придвижване и местата за настаняване и пребиваване на състезателите, официалните и длъжностните лица, гостите и зрителите. ОД МВР – Смолян призовава водачите, които в дните на състезанието ще пътуват по маршрута Чепеларе – к.к. Пампорово – Смолян, да спазват даваните им от полицейските служители  указания, а тези, които ще гостуват в Пампорово, за да наблюдават стартовете от кръга на Европейската купа по ски, да използват организираните в курорта паркинги", посочиха от Областната дирекция на МВР.
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I