Областният управител Недялко Славов настоя за внимателно и пълно обследване на пътя Асеновград-Смолян. Това той стори на първата работна среща с изпълнителите на прединвестиционното проучване за изграждане на трета лента по трасето. В нея участваха представителите на консорциум „Мости" инж.Ева Панамска и Ян Шкварек. Славов призова в хода на работата им да има обществено обсъждане и да се ползва предишен натрупан опит.
След открита процедура за възлагане на обществена поръчка, от АПИ е възложено изработването на прединвестиционно проучване за изграждане на трета лента на път II-86 Асеновград – Смолян на Консорциум „МОСТИ" с членове: „Мости България" ЕООД и „Мости Катовице" ООД (Република Полша). Срокът за изпълнение на прединвестиционното проучване е до 90 дни. Прогнозната стойност е 154 000 лв. без ДДС. Критерият, по който е избран изпълнителя, е икономически най-изгодна оферта.
Консорциумът предвижда от следващата седмица да започне работа на терен и до средата на месец април т.г. да приключи ангажиментът си по изготвяне на прединвестиционно проучване, като по време на работата ще бъдат провеждани работни срещи и обществено обсъждане.
Път II-86 Асеновград – Бачково – Хвойна – Чепеларе – Соколовци – Смолян е единствената връзка на Смолян с Пловдив. Целта на поръчката е да се определят участъци от 27-ми км до 102-ри км по път II-86 (начало на гр. Смолян), в които е възможно да бъде изградена допълнителна лента за движение на тежкотоварни автомобили. Ще бъдат посочени и необходимите инвестиции за строителството на допълнителната лента.
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. В булгаристан само се плямпа,за да може тъпите роби да се хипнотизират...какво стана с Рудозем-Смилян,ще го отворят ли някога или..

    ОтговорИзтриване
  2. Стига с тоя селски път бе смилянски вожде! Сто пъти го писа.....То кой ли ще пътува толкова там......

    ОтговорИзтриване
  3. АЗ пътувам там,с още 6 човека всеки ден,градски цървул и обикаляме през Фатово,нали се сещаш колко,а пътя поне го имаше,сега е затворен,иначе оня ден дадох 200лв за винетки,да си трая ли кво??Е от такива мишки,които само умуват сме на тоя хал.Ти от АПИ ли си?

    ОтговорИзтриване
  4. То скоро и до Пловдив няма да има кой да пътува

    ОтговорИзтриване
  5. рано почнаха с предизборните лъжи

    ОтговорИзтриване
  6. Това рисуване на пътища май ще продължи век....и покрай това се усвояват едни пари....

    ОтговорИзтриване
  7. Kato patuvate vseki den, nali vijdate kolko rabota se svarshi po patya! Ste go dovarshat tazi prolet, kak pak da nyamate gram tarpenie...

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I