Спешни ремонти на детски градини в община Смолян може да останат без финансиране ако бюджетът за 2016 година не бъде приет от Общинския съвет. Става въпрос за две заведения в Смолян и едно в Момчиловци. Общината е на етап „кандидатстване" за средства пред Националния Доверителен Екофонд (НДЕФ) за ЦДГ „Детелина"-Смолян и ОДЗ „Митко Палаузов" в кв."Райково". Общата стойност на проекта за двете учебни заведения възлиза на до 474 957.60 лв., като необходимото съфинансиране е 15% или 71 243.64 лв., за което има решение на Общински съвет–Смолян от 2015 г.
„Сградите са в незадоволително състояние, което до голяма степен възпрепятства нормалното им функциониране като детски учебни заведения. Към тези две сгради през годините не са насочвани средства за цялостен ремонт и обновяваване и повишаване на енергийната ефективност. Проектното предложение вече премина успешно две от фазите за достигане до кандидатстване", посочиха от Общината.
Администрацията на кмета Николай Мелемов кандидатства за финансиране и по „Красива България" за ремонт на ОДЗ „Изворче" в село Момчиловци. Проектът е на стойност 150 000 лева, като участието на Общината е 50%.
За да се реализират проектите обаче е необходимо Общинският съвет да гласува бюджета за т.г.
Припомняме, че на заседание на разпоредителния орган в четвъртък ще бъде направен опит №4 за приемане на финансовата рамка на Община Смолян. След липса на кворум заради бойкот на съветници от КРОС, БСП и ДПС и процедурни хватки, в предишните три заседания бюджетът не бе приет.
На снимката: Детската градина в Момчиловци
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I