С неприемането на Бюджет 2017 няма да има пари за пътища, водопроводи към селата и за спортни дейности. Гласуването „Против" е всъщност вот срещу очакванията на избирателите.
Така коментира общинският съветник от ДПС в Смолян и областен лидер на Движението за права и свободи Салих Аршински гласуването на Бюджета за 2017 година на Община Смолян.
Припомняме, че с 14 гласа „За" и 12 „Против" най-важната финансова рамка на Общината не бе приета на заседанието на разпоредителния орган в сряда.
„Вярно е, че бюджетът е политически акт. Чрез него местното политическо представителство се опитва да реализира ангажиментите, поети пред избирателите. От тази гледна точка, всички политически сили искат да заложат повече средства за изпълнението на тези ангажименти. Много голямо недоумение в мен буди, че на комисии бюджетът беше одобрен от всички, в протоколите го пише черно на бяло, че претенциите на всички бяха приети и Бюджет 2017 бе коригиран спрямо тях. От ДПС поискахме , а в залата бе прието, да бъдат отделени пари за пътя Смилян-Сивино. От БСП пък поискаха финансиране за пътя към Виево и Букаците и всички единодушно го подкрепихме. И изведнъж, при гласуването, общинските съветници от БСП гласуват против. Не прави чест на колегите от левицата, които пред жители на Букаците са говорили, че няма да има път по вина на ДПС, а именно те гласуваха против. Искам жителите на селата да знаят, че ако не се случи ремонтът на пътя, то е по вина изцяло на съветниците от БСП. Милен Пачелиев, който е родом от село Букаците и избран с гласовете на жителите на селото, в сряда също гласува против", заяви Салих Аршински в коментар за проведената сесия на разпоредителния орган.
Той не пропусна да обърне внимание и на колегата си от ГЕРБ Филип Топов, който също гласува срещу бюджета на Общината.
„На колегата Топов искам да кажа, че не трябва да ползва форума на Общинския съвет за разрешаване на лични проблеми и политически амбиции. И го казвам, не защото ме интересува какво се случва в ГЕРБ, а защото решенията и гласуванията на общинските съветници рефлектират върху жителите на общината. Няма да подмина и КРОС, заявявал съм и продължавам, че имат твърдата ни подкрепа за ревизия на договора с „Титан". Но след като инициираха този процес, спряха до там. Влязоха в ролята „Анти" и не излизат от нея. Те посочиха проблема, но не предлагат решения. Един проблем се решава тогава, когато се посочи неговото решение и се търси подкрепата за него. Тяхното поведение е класически пример за политически популизъм", посочи Аршински.
Областният лидер на ДПС разкри, че в бюджета за миналата година са били заложени 20 000 лева за спорт. По настояване на съветниците на Движението, сумата е увеличена на 100 000 лева. „В бюджет 2017 тези средства бяха заложени да бъдат увеличени на 150 хиляди лева. С тях трябваше да бъдат изградени фитнес площадки на открито по кварталите. След отхвърлянето на бюджета реално за спорт ще има 12 000 лева за годината.  Искам да кажа на младежите от кв."Райково", че няма да имат фитнес на открито благодарение на съветниците от КРОС, БСП и Филип Топов. Нека те знаят по вина на кого няма да се случи това", посочи Аршински.
Той коментира и спечеленото дело от Консорциум „Светлина" срещу Община Смолян, която трябва да заплати над 600 000 лева с лихвите на фирмата, чийто договор бе прекратен след влизането на екипа на Николай Мелемов в Общината.
„Това са грешни пари, които ще бъдат платени от всички нас, жителите на община Смолян. Но нека гражданите да знаят, че този, който е подписал договора с Консорциум „Светлина", го е направил в интерес на партийния си апарат, а не на гражданите на Смолян", категоричен бе Аршински.
На снимката: Салих Аршински (вляво) заедно с председателя на ДПС Мустафа Карадайъ
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. има двама, които гласуваха и план сметката за титан и си пита , кога Прокурора ще установи как съветници придобиха апартаменти в софия и с какви пари.

    ОтговорИзтриване
  2. Хм, интересно е това с апартаментите...

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I