Близо 130 хиляди туристи са посетили община Смолян от началото на годината. Това съобщи заместник-министърът на туризма Милко Теофилов в Момчиловци на откриването на Третия фестивал на киселото мляко. „Общини като Смолян са едни от най-интересните, защото можем да предложим историята на Орфей, много музеи, църкви", смята Милко Теофилов.
За Министерството на туризма е изключително важно да създаде един интегриран продукт, който да насърчава туризма в 4 сезона, заяви още той. Според него, фестивалът в Момчиловци е  инициатива в тази посока. От началото на годината до юли се отчита 50 процента ръст на китайски туристи в България, заяви заместник-министърът. Около 16 хил. китайски туристи са преминали през страната ни през първото полугодие. Обобщените данни от януари до юли, че 4.9 милиона чуждестранни туристи са посетили страната ни, което е ръст от 7.2 на сто в сравнение с 2016 г., заяви още Теофилов.
Според него, страната ни има амбицията другата седмица да открие туристически информационен център в Шанхай, като допълни, че се работи по насърчаване на инвестициите в тази област. „Там ще имаме разговори с потенциални инвеститори, с представители от правителството и местната власт, за да направим всичко възможно да насърчим инвестициите в тази област", заяви заместник-министърът. По негова оценка китайският турист като профил е доста взискателен, той се концентрира върху културната същност и се интересува от историята на страната, която посещава.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I