Заради новата наредба, която влезе в сила от 1 август, пожарните служби в Пампорово, Неделино и Баните може да бъдат закрити. За това алармираха членове на местната организация на Синдикална федерация на служителите на МВР. По новите изисквания, всеки екип трябва да включва по трима огнеборци. Според синдикатите обаче, подобна обезпеченост е трудно изпълнима, като причините са няколко, включително и за незаети щатове.
„Да, има такава опасност и заради това съм поискал съдействие от висшестоящите органи, за да се предотврати подобно нещо и да се запаси участъка в Неделино, в противен случай ще трябва да разчитаме на пожарната в Златоград, а всички знаят, какъв е теренът при нас и колко време ще бъде необходимо за пристигането на противопожарен автомобил в Неделино, особено в селата, които са на десетки километри разстояние от общинския център", коментира кметът на Неделино Боян Кехайов. Той е изпратил писма с молба за съдействие до министъра на вътрешните работи Валентин Радев, до вицепремиера Красимир Каракачанов, до синдикатите на МВР, областна управа – Смолян, както и до народните представители от региона, като иска тяхното съдействие за стопиране на подобни намерения. „Никой не е искал нашето становище за подобно нещо, а притесненията са сериозни и са на базата на промените в наредбата, които са в сила от близо месец и половина. Разговарял съм по темата и с кмета на Баните", добави Кехайов. Според него, в момента се сформира и Инициативен комитет в защита на противопожарната служба в Неделино. Подобна заплаха има и за службите в Баните и Пампорово.
Началникът на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението" - Смолян старши комисар Симеон Цървуланов отказа коментар с мотива, че този въпрос не е от неговата компетенция, като само уточни, че вече екипите дежурят по новата наредба и има по трима огнеборци в екип.
Според запознати обаче, това е възможно на този етап, тъй като са спрени и всички отпуски на служителите на противопожарните служби в областта, за да се обезпечат екипите.


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I