202-ма пияни спипани за 13 месеца

Смолян е в челото по показател „Ниска престъпност". Битовите криминални деяния са водещи, но улиците са спокойни, като изключим… случващото се по пътищата. Оказва се, че най-големите нарушители на законите са именно зад волана.
202-ма са задържаните пияни водачи в рамките на последните 13 месеца в региона. 184 е бил техният брой през 2017 година, установи проверка на „Родопи Смолян". 114 от тях пък са били „сериозните пиячи", на които дрегерът е показал над 1,2 промила.
Само през януари т.г. спипаните с алкохолни пари шофьори са 28. На 18 от тях пробата е била под 1,2 на хиляда.
Страшен „бич" по пътищата вече се оказват и дрогираните водачи. 57 случая на задържани след употреба на наркотици и шофиране са регистрирани през м.г. Трима с дрога в организма пък са нощували в арестите през първия месец на 2018 година, посочиха за „Родопи Смолян" от Областната дирекция на МВР. Срещу всички водачи с положителен резултат от наркотеста и алкохолна проба над 1,2 на хиляда пък са били образувани наказателни производства. Болшинството от тях излизат от съда с условни присъди, които ще ги накарат да бъдат „най-примерни" поне по време на 3-годишния изпитателен срок.
37 пътни произшествия са възникнали на територията на областта през първия месец на тази година, като едно от тях е причинено от пиян водач. Инцидентите са по-малко в сравнение с  първия месец на предходната, но за сметка на това травматизмът се увеличава. 11 души са пострадали при катастрофи. 
Нарушенията на водачи в рамките на месец са 2350. Съставени са били 216 акта и 1296 фиша. 783 са били издадените електронни фишове за превишена скорост. 292 пък са били санкциите за неправилно паркиране.


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I