Няма да има извънредна сесия на Общинския съвет в Смолян заради свлачището в с. Тикале, обяви председателят на разпоредителния орган Димитър Кръстанов. Тя бе поискана от групата общински съветници на Коалиция за развитие на община Смолян (КРОС) в края на миналата седмица.
Според Кръстанов, не са налице законовите изисквания, заради които да се свика подобно заседание. „Няма да има извънредно заседание, не са налице изискванията от закона условия и конкретни възможности за това. Трябва да има проект за решение, вносител, който да докладва и да запознае едновременно с това", коментира инж. Кръстанов. Той уточни обаче, че ще се направи информационна среща, на която ще бъдат информирани всички общински съветници за проблема със свлачището край с. Тикале, което е част от международната пътна артерия Пловдив – Ксанти. „Основната отговорност за този проблем е на държавата, а не на местната власт", категоричен бе инж. Кръстанов. Според него, се прави всичко възможно да се изгради обходният път, но той също е отговорност на други институции, а не на Община Смолян.



Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Ха ха ха ... И кои са законовите изисквания, Кръстанов ? Законовите изисквания са чл.23 ат ЗМСМА (4) (Предишна ал. 2 - ДВ, бр. 69 от 2006 г.) Общинският съвет се свиква на заседание от неговия председател:
    1. по негова инициатива;
    2. по искане на една трета от общинските съветници; и т . н.
    Каква по-важна тема от тази, че 13 дни не се работи на това срутище, институциите заседават нон стоп с ПР ефект.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I