Заместник-областният управител на Смолян Владимир Гърбелов откри практически обучителен семинар за държавни служители на тема: „Новият правен режим на конфликта на интереси – деклариране, проверка и контрол", който се проведе в  конферентната зала на РИОСВ-Смолян. Той приветства лекторите, организаторите и участниците в семинара, от свое име и от името на областния управител Недялко Славов, като отбеляза, че като представители на българското правителство, те са готови да участват и съдействат за плавното влизане в сила и прилагане в практиката на тази нова законова мярка. В заключение Гърбелов пожела успешна и ползотворна работа.
Обучителният семинар се организира от Институтът за модерна политика във връзка с влизането в сила на новия Закон за предотвратяване на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (ЗПКОНПИ), според който държавните служители следваше да декларират към 8 юни т.г. обстоятелства, свръзани с техния имуществен статус, делови активности и участия.
Основният лектор на семинара – Д-р Николай Николов уточни, че като своя политика, Комисията за конфликт на интереси има за цел информацията да бъде разпространена, за да може хората, които са задължени по този закон, да знаят какво се изисква от тях и да не допускат нарушения в практиката. По настояще тече срокът за корекции в подадените декларации и предстои тяхната проверка, като в едномесечен срок, по собствено желание, деклараторите могат да променят подадените от тях данни. След проверката, при установяване на несъответствие, лицата подали неверни данни, ще бъдат информирани и ще имат 14-дневен срок да подадат коректни декларации, които ще бъдат входирани със същия номер, като първоначално подадените.
от област Смолян.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I