7 терминала за купуване на електронни винетки ще бъдат монтирани през януари в област Смолян. Съоръженията за самотаксуване ще бъдат поставени на различни бензиностанции, които са разположени на основните пътни артерии в областта. Това съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“ в отговор на запитване.
Общо 500 ще са терминалите за самотаксуване в цялата страна. Те ще са в търговските обекти по основните пътни направления. Досега са инсталирани около 100, като работата продължава, коментират още от АПИ.
Терминалите за самотаксуване оперират на 8 езика - български, английски, немски, руски и на езиците на съседните на България държави - гръцки, румънски, сръбски и турски. Плащанията ще се извършват чрез дебитна, кредитна карта или чрез карта за гориво. Терминалите не работят с пари в брой.
Жителите на Смолян, които желаят да купят в момента е-винетка за 2019 г. по добре познатия начин от служител на гише може да го направят в сградата на Областно пътно управление - Смолян. Това, което трябва да заявят при купуването й е номера и вида на превозното средство, вида винетка - годишна, месечна, тримесечна, седмична и от коя дата и месец на 2019 г. желаят тя да бъде валидна.
Електронна винетка за 2019 г. може да бъде купена и от интернет на адрес www.bgtoll.bg, от мобилно приложение, терминали за самотаксуване, в областните пътни управления на АПИ и търговски обекти.
Цените на винетките са непромени и са същите както и през тази година. Годишната винетка за леки автомобили е 97 лв., тримесечната - 54 лв., месечната 30 лв., седмичната 15 лв., а най-новият вид уикенд винетка за леки автомобили е 10 лв. Тя ще важи от 12 ч. в петък до 23:59 ч. в неделя.
На този етап все още няма отговор, кога и колко тол полицаи ще бъдат назначени в Смолянско. Както вече бе съобщено, именно те ще следят за закупуването и валидността на електронните винетки. 
24smolian.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I