Кметът на Неделино Боян Кехайов направи нещо, което нито един негов предшественик не е постигнал в последните поне две десетилетия. Първи чужд инвеститор стъпи в родопския град, за да върне… хляба в него.
Отвори врати дългоочакваната пекарна „Неделино”. Официалната церемония събра стотици жители на града. Собственикът Осман Сол и кметът раздадоха над 1000 безплатни хлебчета на неделинци, след като двамата прерязаха лентата на обекта.
Свръхмодерната пекарна ще предлага десетки тестени изделия. Инвестицията е на стойност над 300 000 лева и отвори 10 работни места в града.
До нея се стигна след посещение на делегация от Неделино в побратимената турска община Караджабей. Тогава кметът Боян Кехайов представи родопската община и възможностите за инвестиции пред Търговско-промишлената палата на Караджабей. Турците останаха впечатлени от темповете на развитие на родопския град, както и от новия път, който отваря нови врати за бизнеса.
„Ще върнем хляба в Неделино”-това уверение, което получи тогава кметът от бизнесмена
Осман Сол, вече е реалност. В миналото в родопския град са работили пет фурни, всички те обаче са затваряли във времето.
„Общината предлага сигурност на инвеститорите. Благодаря на кмета Боян Кехайов за съдействието”, посочи собственикът на пекарната Осман Сол.
 „Собственикът избра пекарната да носи името на града-и от уважение към Неделино и неделинци, и за да покаже, че ще се залага на родното и родния вкус”, посочи Боян Кехайов.
24smolian.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I