Родопчанки са много корави и цифрите в различни статистически класации са най-малкото доказателство.
Жените в Кърджалийско живеят най-дълго – средно 79 години и 8 месеца, сочат данните на Националния статистически институт (НСИ). Средната продължителност на живота при мъжете е 73 години и 6 месеца.
В област Смолян пък жените живеят средно 79 години и 7 месеца, а мъжете – 72 години.
Най-ниска в страната е продължителността на живота в областите Монтана (72.7) и Враца (72.8 години). В Добрич тя е 73,4, в Шумен - 74,3, а в Бургас - 75,2.
7 000 039 души живеят в България по последни официални данни, от тях на възраст на 100 и повече години са едва 203-ма.
11 от столетниците на България живеят в област Кърджали – 10 жени и само един мъж. 3-ма са в градовете на Източните Родопи, 8 живеят на село.
24smolian.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I