„Препоръката ми към младото поколение в България е никога да не се отказва от своите цели. За човек, когато има желание и мотивация, няма невъзможни неща. Колкото и да мислим, че пътят нагоре е труден, когато реално се сблъскваме със стъпалата на живота, осъзнаваме, че с труд и постоянство всичко е възможно и постижимо“, казва 28-годишният Ролеан Хаджийски, с корени от ардинското село Падина. Той е завършил университета „Лорд Ашкрофт“ в Кеймбридж, Англия. А преди да издържи приемния изпит, сред голяма конкуренция, е изкарал 2-годишно обучение в колеж в Норич.
Срещаме го в центъра на град Ардино, заедно с баща му Николай Хаджийски.
Сега Ролеан има намерение да продължи образованието си с магистърска степен в Оксфорд. Иска да натрупа ценен опит в икономическо развити държави, след което да се завърна в родната си страна и да се развива тук. По време на обучението си в Кеймбридж не е пропускал  всяка възможност да се прибира през ваканциите в родния край.
„Мотивацията да уча в Кеймбридж дойде от перспективата за професионално развитие. В университета „Лорд Ашкрофт“ учат над 35 000 студенти от различни краища на света“, споделя Ролеан. По думите му, най-големият фактор за решението му да се обучава в Кеймбридж е семейството му. Младият родопчанин от Падина заминава за Англия през 2009 година. Възпитаник е на СОУ „Христо Г.Данов“ в Пловдив. Родителите му са от Падина. Известно време живее заедно с тях в град Ардино. През 1997 г. се преместват да живеят и работят в Пловдив. През 2009 г. след като Ролеан изявява желание да учи в Англия, родителите му решават да заминат на гурбет на Острова. Сега имат собствена къща в град Норич.
Гюнер ШЮКРИ
24rodopi.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I