Гранична полиция: Не спираме нарочно хората от море в Гърция! 13 000 МПС-та са преминали през ГКПП „Маказа – Нимфея“ за последните 48 часа, сочат данните на Гранична полиция. През зимния период средно на денонощие преминават около 1 500 коли.
Както вече писахме, само за 15 часа в събота (от полунощ до 15.00 часа на 29 юни) през натоварения ГКПП „Маказа“ са преминали 4380 моторни превозни средства (3135 на изход и 1245 на вход), съобщават от Главна дирекция „Гранична полиция“. Близкият до него ГКПП „Златоград“ не е натоварен и може да бъде използван от пътуващите в посока Гърция, препоръчват от дирекцията. Не се чака и на ГКПП "Ивайловград".
Причините за опашките по границата с Гърция са комплексни, коментира главният секретар на МВР ст. комисар Ивайло Иванов пред БНР.
„Ние сме направили всичко възможно, преминали сме към ограничен режим на обработка на граждани на Европейския съюз и не са сериозни коментарите на преминаващите, че нарочно се бави движението, за да не ходят българите на гръцкото море“, посочва Кичиков.
От Гранична полиция изтъкват, че евентуалното забавяне на колите допринася и това, че гражданите нямат необходимия набор от документи: Когато се носи декларация за непридружено дете, трябва да има и копие! Ако това се прави на самия пункт, това забавя колоната.
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I