Глигани са се опитали да провалят събора на Рожен. Диви прасета са изорали поляните, където ще се проведе тридневното мега събитие, отваряйки огромна работа на организаторите. Дори валяк се е наложило да влезе, за да подготви терена за стотиците хиляди гости на събора.
Това стана ясно на последната пресконференция преди началото на събора в петък.
„Всяка вечер диви прасета ровят по ливадите. В момента е забранен ловът и нищо не можем да направим по този въпрос. Вкарали сме техника да заглажда терена“, посочи изпълнителният директор на Сдружение „Рожен - наследство в бъдещето“ Симеон Караколев.
Той допълни, че проливните дъждове през последните дни също са допринесли до лошото състояние на ливадите.
Както вече писахме, близо половин милион гости се очаква да посетят трите дни на събора, който започва на 19 юли.
Над 3 500 изпълнители ще се изявят във фолклорния конкурс на Роженския събор.
„Рожен ще е България, България ще е Рожен през идните дни. Очакваме много наши сънародници от чужбина да присъстват, както и хора от цялата страна. Важно е да запазим традициите“, заяви кметът на Смолян Николай Мелемов.
За първи път на събора ще има конкурс за най-атрактивна автентична народна носия. Етно селище пък ще покаже бита и културата на всички области на страната.
24smolian.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I