Испански фалшиви шофьорски книжки достигнаха и до Родопите.
Мъж от Смолянско бе спипан със свидетелство за правоуправление-менте. Той бил спрян за проверка в Мадан. Тримата униформени служители обаче се усъмнили в документа, издаден от властите в Испания. Книжката се оказала фалшива, а водачът влезе право в съда в Мадан.
Районните магистрати дадоха условна присъда от година „лишаване от свобода” на родопчанина. Наказанието бе отложено с изпитателен срок за период от 4 години. Съдът не потърси наказателна отговорност от мъжа за самото съставяне на документа.
Припомняме, че от години множество фалшиви книжки идват от Гърция и Испания. От тях се възползват родни гурбетчии, които най-често са изгубили правото си на управление на МПС или изобщо не са притежавали подобен документ. Фалшива книжка пък върви между 500 и 1000 евро зад граница.
24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I