„1000 заразени за 40 дни извънредно положение. 40 дни откакто вирусът „стъпи“ в страната на 13 март. Или средно по 25 заразени на ден.
Това е положението.
Човек не е застрахован от рак, диабет, сърдечни заболявания, колкото и здравословен живот да води. Всички знаете какви храни поставяте на трапезата си. Качеството им и последиците от него. Но никой не се е отказал да живее или пък да купува. Знаете колко е опасно в днешно време да се шофира и какви ужасяващи неща се случват по пътищата ни. Но не се отказахте от автомобилите.
Сега се наблюдава едно отказване от живота. Примрели от страх хора не смеят да гъкнат срещу мерките в опазване на здравето им, скрити под маски, завити през глава. Националните телевизии спират програмата си, за да може властта да се похвали. Да потърси едно „Що не ми благодарите, бе“.
От сутринта ни убеждават колко е страшно в другите държави и отчитат колко хора с вирус са починали от… рак, диабет, сърдечни проблеми, хронични заболявания. Но с вирус в тях.
Въздухът в парковете стана много опасен, в планините също, празниците се обрисуват като Ад. Е, Адът за Великден не дойде. Отложиха го за след седмица. Мина и тя и пак го няма. И пак го отложиха. Този така страшно прокламиран пик май го има само на микрофона на една „мисирка“ (по премиерски), дето идентифицира медията, за която работи.
Всички говорят за битка, но битка няма. Има четене на цифри. Битки не се печелят от скрити хора в окопите.
Защо така имам странното усещане, че ако ни прочетат правата, то те ще бъдат пресъздадени така: Имате право да се страхувате, всеки един страх ще бъде използван срещу вас. Ако не се страхувате, ще ви бъде назначен служебен страх“.
Това ни написа един родопчанин. Неговото мнение, очакваме и вашето.
„Записки под карантина“ е новата ни рубрика, провокирана от стотиците ваши обаждания, писма до редакцията ни.
Напишете ни вашата история, вашите страхове, вашите желания, тревоги, нужди, и ние ще ги публикуваме.
24smolian.com 


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I